edrizzi® in Anwendung Autozulieferindustrie

Rendszermegoldások

Az alkalmazás-specifikus rendszermegoldásokat kihívásnak és továbbfejlesztésnek tekintjük. A felület-megmunkálásban magas a megoldási lehetőségek száma, mivel a gyakorlatban az eljárások ritkán összehasonlíthatóak. Minden alkalmazásnál így új rétegbevonati helyzet adódik, mely függ az anyagtól, a berendezés méretétől, az alkalmazástól és a levegő-háztartástól.

Számos területen meríthetünk sok éves tapasztalatunkból: a kutatás és fejlesztés a ház saját technikumában, számtalan bevált, futó rendszer és a szoros együttműködés a neves berendezésgyártókkal a know-how-nk

mellett szól. Az edrizzi®-technikum tapasztalt dolgozói veszik fel helyben a méreteket, és megtervezik a gazdaságos és ergonomikus festőrendszerré történő utólagos felszerelést és átszerelést.

edrizzi® edrizzi® moduláris szóróállás

A meglévő berendezések egyszerű, utólagos átszereléséhez éppúgy, mint az új berendezésekhez is az edrizzi® a moduláros szóróállást ajánlja, egy olyan szóróállást, mely az edrizzi®-rendszer összes különlegességével rendelkezik – rugalmas a méretében, ergonomikus, gazdaságos és magas élettartamú.

Az alapot lemezkorpusz képezi a kimenő levegő ventilációjával, valamint a megfelelő típusú edrizzi® Vario fal. Az alkalmazási esetnek megfelelően max. két utószűrő-fokozat integrálható. Az utószűrést a kimenő levegő korpuszában a festékköd-leválasztástól függetlenül oldalirányban át ki lehet cserélni. Az utószűréshez a felhordásnak és a felület anyagának megfelelően az edrizzi®-rendszer összes eleme rendelkezésre áll. 

edrizzi® Spritzstand Modular

Az edrizzi® moduláris szóróállás részeit képezi a lemeztest a kimenő levegő ventilációjával és a megfelelő típusú edrizzi® Vario fal.

A kimenő levegő ventilátora egy edrizzi® szóróálláson.

edrizzi® Abluftventilator

Padló alatti edrizzi® leválasztó
rendszer ipari alkalmazásokhoz

A nagy ipari berendezések ezen leválasztási megoldását utólag is fel lehet szerelni, valamint új berendezésbe is be lehet tervezni. Ezt a rendszert az autóipar és az autóipar beszállítói is számtalan helyen alkalmazzák. Utólagos felszerelésnél a levegőmérést és a tervezést az edrizzi®-technikusok vállalják. Az átszerelés általában egy hétvégén megtörténik.

 

Új berendezések
Új berendezéseknél az edrizzi®-technikum azt javasolja, hogy a festékköd- leválasztást a rácsrostélyok alatti területen, állva építsék be. Ez lehetővé teszi az edrizzi®-kockákhoz való hozzáférést a festési területtől függetlenül és a rácsrostélyok kivétele nélkül.

Meglévő berendezések utólagos felszerelése
Padlóelszívásnál az Edrizzi-rendszer szűken a festőkabin rácsrostélya alatt felszerelhető állva, fekve, vagy V-alakban fordíthatóan. Az edrizzi®-kockákat a rácsrostélyok alatti lemezbetétekbe süllyesztik. Ezek a betétek minden méretben, speciális gyártásként készülnek. Ennél az alkalmazásnál az edrizzi®-rendszer hagyományos rendszerekkel összehasonlítva akár harmincszoros élettartama különlegesen előnyös, mivel nehéz terhekre készült rácsrostélyoknál a festékköd-leválasztó ritka cseréje a sokszorosára növeli a berendezés gazdaságosságát.

edrizzi® Neuanlagen Unterflurbereich für Industrieanwendungen

Az újonnan tervezett festőberendezéseknél az edrizzi®-technikum a festékköd-leválasztás függőleges beépítését javasolja a rendszer alsó tartományában.

edrizzi® Nachrüstung Unterflurbereich für Industrieanwendungen

Az edrizzi® dobozok vízszintes beépítésben. Különösen az ipari berendezések nehéz terhekre készült rácsrostélyainál nő meg az edrizzi®-rendszer gazdaságossága a sokszorosára.

edrizzi® és ULF

Az ULF a körben forgó szűrőtechnológia rövidítése, és sok éve használják a festőiparban. Az edrizzi® és az ULF kombinációja nagy hatékonyságú festési koncepciót eredményez akár 99 %-os leválasztással a gyorsan száradó felületű anyagokhoz. Ezzel a változattal az utószűrés akár max. egy éves élettartama is elérhető.

 

A rendszer a következőkből áll: egy horganyzott acéllemez házból az edrizzi® Vario festékköd-leválasztással és egy elszívó szekrénnyel, egy végtelenített, körben forgó szűrő szőnyegből, a hajtórendszerből és egy elszívó egységből.

 

 

 

 

Az edrizzi® Vario dobozok képezik az első szűrőfokozatot, és leválasztják a festékköd nagy részét. A mögötte lévő, körben forgó szűrőanyag utószűrésként szolgál. Ez fogja fel a maradék finom port, és folyamatosan a tisztítási területre szállítja azt. Tisztítóállomásként egy öntisztító porgyűjtő szolgál, mely az edrizzi® -technikum egyik fejlesztése. Itt a szállító közeg megszáradt festékanyagát szárazon és tisztán elszívja a berendezés, és egy 200 literes tankban gyűjti azt. Így a körben forgó szűrő állandóan felvevőképes marad. A levegő elszívása ugyanúgy, mint a hagyományos szóróállásoknál, elszívó ventilátorral történik.

 

Az edrizzi® és az ULF berendezést éppúgy, mint az edrizzi® cég összes leválasztó rendszerét, állítva és fektetve egyaránt be lehet építeni. Az utólagos felszerelés a meglévő berendezésekre egyszerű és kedvező költségű. Az edrizzi® és ULF rendszer az egyik legtisztább megoldás a festőipar minden alkalmazási területére – az egyszerű, kézi szóróállástól a nagy teljesítményű, padló alatti változaton keresztül egészen az automatizált festőberendezések részeként alkalmazott edrizzi® és ULF-rendszerig.

edrizzi® ULF

Az edrizzi® -rendszer az ULF-fel egy horganyzott acéllemez házból, egy edrizzi® Vario festékköd-leválasztásból és egy elszívó szekrényből, egy végtelenítetten körben forgó szűrőanyagból, hajtórendszerből és egy elszívó egységből áll.

Az ULF porgyűjtő öntisztító

edrizzi® ULF Staubsammler Dust Collector
edrizzi® ULF Staubsammler

edrizzi® és ABRO

Az edrizzi® és ABRO-rendszer egy edrizzi® Vario fal és egy automatikusan ütemezett, önfelcsévélő utószűrő „szőnyeg” kombinációja. A kombináció nagy hatékonyságú festési koncepciót ad akár 99 %-os leválasztással a ragadós felületű anyagokhoz. Az alkalmazásnak megfelelően ezzel a rendszerrel az edrizzi utószűrés több hetes élettartama érhető el.

 

A koncepció a következőkből áll: egy horganyzott acéllemez házból az edrizzi® Vario festékköd-leválasztással és egy elszívó szekrényből, egy utószűrő szőnyegből és egy ajtórendszerből.Utószűrésként súlypontszerűen egy Paint-Stop-szőnyeg szolgál.

 

 

 

 

Az edrizzi® Vario dobozok képezik az első szűrőfokozatot és a festékköd nagy részét felfogják. A mögötte lévő szűrő szőnyeg utószűrőként szolgál. Ez választja le a maradék finom port, automatikusan továbbhalad, és újra felcsévélődik. A telített szűrő szőnyeget a Vario dobozok telítettségi fokától függetlenül oldalirányú hozzáféréssel egyszerűen és gyorsan ki lehet cserélni. A levegő elszívása úgyanúgy történik, mint a hagyományos szóróállásoknál, azaz elszívó ventilátorokkal. Az edrizzi® és ABRO éppúgy, mint az edrizzi® cég összes leválasztó rendszere, egyaránt beépíthető álló és fekvő helyzetben. A meglévő berendezésekre történő utólagos felszerelés egyszerű és kedvező költségű.

 

Az edrizzi® és ABRO rendszer az egyik legtisztább megoldás a festőipar összes alkalmazási területére – az egyszerű kézi szóróállástól a nagy teljesítményű, padló alatti változatokon keresztül egészen az automatizált festőberendezések részeként alkalmazott edrizzi® rendszerig.

edrizzi® ABRO

Az edrizzi® és ABRO rendszer a következőkből áll: egy horganyzott acéllemez házból egy edrizzi® Vario festékköd-leválasztóval és egy elszívó szekrénnyel, egy utószűrő szőnyegből és a hajtórendszerből.

edrizzi®

Brainflash-termék

edrizzi® auf LinkedIn  edrizzi® auf Google+